SELO hakee osa-aikaista lakimies-toiminnanjohtajaa

Lakimies-toiminnanjohtajan tehtävänä on antaa oikeudellista konsultaatiota liiton jäsenille, edustaa liiton jäseniä sopimusneuvotteluissa ja toimia edunvalvontatehtävissä AV-alalla yhdessä liiton hallituksen kanssa.

Lakimies-toiminnanjohtaja toimii juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Lisäksi lakimies-toiminnanjohtajan tehtävänä on antaa jäsenille koulusta ja edustaa liittoa toiminnanjohtajan roolissa elokuvapolitiikkaan liittyvissä asioissa kotimaassa ja kansainvälisellä tasolla AV-alalla.

Edellytämme osa-aikaiseen (aluksi 1-2 päivää viikossa) ja toistaiseksi voimassa olevaan tehtävään valittavalta lakimieheltä oikeustieteen kandidaatin/maisterin tutkintoa, osaamista tekijänoikeuden, sopimusoikeuden ja työoikeuden alalta sekä kykyä itsenäiseen ja aloitteelliseen työskentelyyn. Kokemus järjestötoiminnasta ja vahva kiinnostus elokuva- ja av-alaan luetaan eduksi.

Toiminnanjohtajan tehtävän osalta edellytetään riittäviä hallinnollisia taitoja sekä kykyä, innostusta ja oma-aloitteisuutta johtaa ja kehittää liiton toimintaa ja luoda suhdeverkostoja. Tehtävään kuuluu rahoituspohjan varmistaminen ja uusien rahoituskanavien löytäminen.

Vuonna 1983 perustetun yhdistyksemme toiminta keskittyy lähinnä Helsinkiin. Noin 160 jäsenestä lähes 93 prosenttia asuu Helsingissä. Liiton palveluksessa on osa-aikaisesti kaksi henkilöä. Liitolla ei ole tällä hetkellä omaa toimistotilaa.

Tarjoamme joustavan ja itsenäisen työpaikan sekä monipuoliset ja vaihtelevat tehtävät. Palkka neuvotellaan erikseen taiteen ja kulttuurin järjestöalan lainopillisten erityisasiantuntijoiden viiteryhmän mukaisesti.

Työsuhde alkaa 8.1.2017. Työsopimuslain mukainen koeaika on 4 kk.

Vapaamuotoiset hakemukset palkkatoiveineen ja ansioluetteloineen pyydetään lähettämään sähköpostitse maanantaihin 13.11.2017 kello 16.00 mennessä osoitteella info@selo.fi

Otamme yhteyttä haastatteluihin valittuihin viikon sisällä. Haastattelut toteutetaan Helsingissä 21. ja 22. marraskuuta.

Lisätiedot: Lakimies-toiminnanjohtaja Janne Pellinen p. 050 539 0951 ja hallituksen puheenjohtaja Saara Saarela p. 040 534 5888

comments powered by Disqus

Uusimmat julkaisut

Joulumaan dialogia hehkutettiin Ohjaajaklubilla
Ohjaajaklubilla esitettiin tiistaina 10. tammikuuta Niemen Joulumaa-elokuva, minkä jälkeen ohjaaja ja näyttelijä Eero Ritala kertoivat yhteistyöstään. Yleisöä kiinnosti erityisesti Joulumaan kiitellyn dialogin syntyminen käsikirjoituksesta valkokankaalle.
Ohjaajaklubi 9. tammikuuta: Joulumaa
Kevään ensimmäisellä Ohjaajaklubilla 9.1.2017, klo 17.00 elokuvateatteri Orionissa nähdään tuoreeltaan elokuva Joulumaa. Ohjaaja Inari Niemi ja näyttelijä Eero Ritala valottavat yhteistyötään. Moderoimassa Alli Haapasalo.
Kaarina Silvennoinen Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry:n toiminnanjohtajaksi
OTM, lupalakimies Kaarina Silvennoinen on valittu SELO ry:n toiminnanjohtajaksi 8.1.2018 alkaen. Silvennoinen tulee toimimaan juridisena asiantuntijana elokuvaohjaajien sopimus- ja tekijänoikeusasioissa. Silvennoinen siirtyy av-alalle työsuhdelakimiehen tehtävistä Tekniikan Akateemiset TEK ry:stä.
Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset ja "extended cinema" -konsepti
Selon ohjaajaklubin joulukuun elokuvana nähtiin Hannaleena Haurun käsikirjoittama ja ohjaama Lauri Mäntyvaaran tuheet ripset. Vaikka sää taisteli kärkisijoista "Hirweimmät säät 2017" -listalla, oli Orioniin kahlannut mahtavat 126 elokuvan ystävää, jotka naurureaktioiden määrän perusteella ottivat omakseen elokuvan huumorin.
Henkilöiden ohjaaminen dokumenttielokuvassa on luottamuksen rakentamista
Elokuvaohjaaja Mia Halme ja Ykä Nieminen, yksi elokuvan päähenkilöistä, puhuivat Selon ohjaajaklubilla todellisen elämän henkilön ohjaamisesta ja siitä, miten pystyy puhumaan intiimistä, joskus rajusta elämänvaiheessa avoimesti ja reflektoivasti.