Kopioston tiedotteet ja toimintaohjeet oikeudenhaltijoille

Tiedote valtuutuksen ennen 1.1.2017 antaneille oikeudenhalktijoille

Tekijänoikeusjärjestöjen toimintaan vaikuttaa vuoden 2017 alusta uusi laki tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista. Sen tavoitteena on edistää tekijänoikeushallinnon avoimuutta ja hyvää hallintotapaa. Lue tämä tiedote, jos olet antanut valtuutuksen (Kopiosto-valvontavaltakirja tai Tekijänoikeussopimus) ennen 1.1.2017.

TIEDOTE maaliskuu 2017: 

NYHETSBREV mars 2017:

Tiedote 16.3. av-tekijöille: Älä hyväksy haitallisia sopimuskirjauksia äläkä peruuta järjestölle antamaasi Tekijänoikeussopimusta/Kopiosto-valvontavaltakirjaa!

Tiedote 1.1.2017 jälkeen valtuutuksen antaneille tai antaville oikeudenhaltijoille

LUE NÄMÄ SOPIMUSLIITTEET. Kopiosto-valvontavaltakirja ja Tekijänoikeussopimus uudistetaan tämän vuoden aikana vastaamaan yhteishallinnointilain vaatimuksia, ja tämän jälkeen seuraavien liitteiden tiedot löytyvät suoraan näistä lomakkeista.

Pidä kiinni lompakostasi 

Kopioston Pidä kiinni lompakostasi -infossa 23.3. Kopiosto lupasi informoida jäsenjärjestöjä markkinaoikeuden päätöksestä, jonka he saivatkin seuraavana päivänä: 

Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry haastoi Kopioston markkinaoikeuteen kesällä 2016. Tuotos vaati kanteessaan markkinaoikeutta vahvistamaan verkkotallennuspalveluista kerättyjen korvausten jakosuhteen suomalaisten tuotantojen osalta Tuotoksen ja Kopioston välille ensimmäisen lisensiointivuoden ajalta (1.7.2015 – 30.6.2016). Tuotoksen kanteen mukaan näistä suomalaisille tuotannoille kerätyistä korvauksista 79,44 %:a kuuluisi Tuotokselle.

Markkinaoikeus toteaa 24.3.2017 antamassaan päätöksessä, että asiassa ei ole käynyt ilmi tekijänoikeuslain säännöstä, johon asian voisi katsoa perustuvan. Tästä syystä markkinaoikeus jätti Tuotos ry:n kanteen tutkimatta. (Asiasta enemmän jäsenkirjeessä)

Infotilaisuuden esitysmateriaali:

Alla olevan lnkin takana on Kopioston Pidä kiinni lompakostasi -tilaisuudessa jaettu hand out sähköisessä muodossa. Sen 2. sivulla on tiivistettynä toimintaohjeet yksittäiselle av-tekijälle.

Mikäli sinulla on kysyttävää asiaan liittyen tai haluat muutoin antaa palautetta, ole yhteydessä Kopiostoon tai SELOon (Janne Pellinen, etunimi.sukunimi@selo.fi, +358 50 539 0951). Lisää aiheesta myös Kopioston sivuilla: www.kopiosto.fi/lompakko

Uusimmat julkaisut