Puhuminen on tärkeintä myös ohjaajan ja säveltäjän välillä

Joulukuun ohjaajaklubilla 14.12. nähtiin elokuva Kaksi yötä aamuun. Elokuvanäytöstä ja sen jälkeistä keskustelua oli seuraamassa 81 katsojaa, mikä on pikkujoulukauden huuruisilla viimemetreillä loistava saavutus! Tekijöistä paikalla keskustelemassa olivat ohjaaja Mikko Kuparinen ja säveltäjä Timo Hietala. Tilaisuuden moderoi Inari Niemi.

Illan keskustelunaiheena oli musiikin funktio elokuvassa ja ohjaajan ja säveltäjän yhteistyö. Keskustelijat olivat yhtä mieltä siitä, että kun puhutaan niinkin abstrakteista asioista kuin musiikki ja sen herättämät tunteet, on olennaista, että ohjaajalla ja säveltäjällä on tarpeeksi aikaa keskustella ja tutustua toisiinsa. Jokaisen elokuvan kohdalla on pohdittava, ei pelkästään minkälaista musiikkia elokuvassa käytetään vaan, missä roolissa musiikki elokuvassa on.

Timo Hietala myös kannusti musiikin usein "vaikeaksi" aiheeksi kokevia ohjaajia luottamaan kykyynsä välittää ajatuksensa ja visionsa säveltäjälle. Musiikkiterminologiaa ei tarvitse tuntea, koska tärkeintä on puhua elokuvan emootioista, ja siitä, miten musiikki niihin suhteutuu. 

Mikko Kuparinen ja Timo Hietala

Uusimmat julkaisut