Yli sata Selon ohjaajaklubin Onnenonkija-illassa

2016-08-17_Ohjaajaklubi_Onnenonkija_Kuustonen+Jankeri

Keskiviikkoinen Selon Ohjaajaklubi oli yleisömenestys. Onnenonkija-elokuvaa tuli katsomaan kaikkiaan 102 kiinnostunutta. Ohjaaja Ville Jankeri ja pääosanesittäjä Minka Kuustonen katsoivat elokuvan yhdessä yleisön kanssa. 

Illan keskustelunaiheena oli se, miten tehdä elokuvaa aihepiiristä, joka on itselleen alunperin tuntematon. Ohjaaja Ville Jankeri kertoi löytäneensä bloggarityttö Marja Auroorasta samaistumispintaa rahattomuuskokemuksen kautta. Ohjaaja myös kertoo jakavansa päähenkilönsä kanssa kokemuksen, jolloin hyvää tarkoittavat perheenjäsenet ehdottelevat "järkeviä" ammatteja, mutta ne eivät vain tunnu omilta. 

Minka Kuustonen puolestaan muisteli lämmöllä sitä, miten näyttelijät otettiin mukaan elokuvan käsikirjoitusprosessiin. Ohjaaja Jankeri ja käsikirjoittaja Pekko Pesonen tapasivat pääosanesittäjät Olavi Uusivirran ja Minka Kuustosen useaan otteeseen keskustellakseen hahmojen taustoista ja kaarista. Kuustosen mukaan tämä antoi paljon välineitä näyttelijäntyöhön ja auttoi luomaan Marja Aurooran hahmosta moniulotteista ja eheää henkilöä. 

Uusimmat julkaisut