Vuoden elokuvaohjaaja 2012 -palkinto SAKARI KIRJAVAISELLE!

Elokuva-alan ammattipalkinnot jaettiin torstai-iltana ravintola Dubrovnikissa Helsingissä.  Palkinnot jaettiin Kotimaisen elokuvan viikon päättäneessä gaalassa. Kolmatta kertaa järjestettyä Kotimaisen elokuvan viikkoa järjestävät Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK sekä alan muut järjestöt Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO, Suomen näyttelijäliitto, Suomen elokuva- ja videotyöntekijöiden liitto SET, Käsikirjoittajien kilta sekä Dokumenttikilta yhdessä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kanssa.

Suomen Elokuvaohjaajaliitto SELO ry myönsi Vuoden elokuvaohjaaja 2012 -palkinnon Sakari Kirjavaiselle seuraavin saatesanoin:

Sakari Kirjavainen on monipuolinen taiteilija. Hän on kirjoittanut romaaneja, ohjannut TV-sarjoja, kuunnelmia, lyhytelokuvia, sekä omien sanojensa mukaan kaksi ja puoli pitkää elokuvaa. Puolikas oli  yhdessä Åke Lindmanin kanssa ohjattu elokuva Tali-Ihantala 1944. Tästä kokemuksesta hänelle jäi nälkä tehdä sota-ajasta vielä yksi tarina.

Hiljaisuus on ajaton näkemys paitsi sodan mielettömyydestä, myös ihmissuhteista kuoleman äärellä. Elokuvassa on harvinaisen hienoa näyttelijän ohjausta ja koko elokuvan tyyli välittää onnistuneesti tunteen välitilassa elämisestä. Kirjavainen kertoi tahtoneensa näyttää sodan paikkana, jonne ei halua palata ja  josta kukaan ei tule täysin ehjänä takaisin – ja siinä hän myös onnistui. Tuloksena hienon kotimaisen elokuvavuoden kruunaava elokuva.

Uusimmat julkaisut